Dedicated For Life - "By All Means"


Македонски metalcore/hardcore бенд формиран во почетокот на 2001 година во Скопје,Република Македонија.Бендот со својата жестина и звук потсетува на Lamb Of God,Hatebreed,At The Gates......но после интезивно слушање се забележува нивни сопствен звук,изграден низ многубројните концерти низ земјате на регионот.
Нивниот првенец издаден во периодот на септември-октомври 2004 постигнува голем успех и придобива уште повеќе фанови на бендот.
Членови:

Јакимовски Кирил - вокали
Шапковски Огнен - гитари,вокали
Петрески Бобан - гитари
Петровски Драган - бас гитари
Петровски Димитар - тапани
My Space: www.myspace.com/dflmk
Nema komentara: